Alışveriş & ModaSeyahat & Tatil

Valiz Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eski valiziniz eskidi ve yeni bir valiz mi satın almak istiyorsunuz?  Bir valiz satın aldığımızda muhtemelen bir çoğumuz onu uzun süre kullanmak isteriz ama bazen valizler yırtılabilir, kırılabilir ya da daha büyük bir valize ihtiyaç duyabiliriz. Dolayısıyla yeni bir valiz satın almamız gerekir. Peki yeni bir valiz satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Madem valizinizi değiştirme zamanı geldi o zaman biz de şimdi sizinle dikkat etmeniz gereken birkaç unsur paylaşacağız.

Valizin Boyutu

Valiz satın alırken dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında valizin boyutu gelir. Öncelikle hangi boyda bir valize ihtiyacınız olduğuna karar verin. Sonrasında belirlediğiniz boydaki valizlerin özelliklerini incelemeye başlayabilirsiniz. Adım adım ilerlemek, işinizi kolaylaştıracaktır.

Eğer uzun süreli bir seyahate çıkacaksanız elbette büyük boy bir valize ihtiyaç duyacaksınızdır. Alacağınız valizi tek başınıza kullanmayacaksanız, gideceğiniz seyahatlerde eşinizle, arkadaşınızla ya herhangi biriyle paylaşacaksınız o zaman yine büyük boy bir valiz tercih edebilirsiniz.

Gideceğiniz tatil çok uzun olmayacaksa orta boy valizleri tercih edebilirsiniz. Özellikle de yaz aylarında iseniz kıyafetleriniz fazla yer kaplamayacağı için çok büyük bir valize ihtiyacınız olmayacaktır.

Kısa süreli bir tatile gidecekseniz en iyi seçim kabin boy bir valiz tercih etmektir. Kabin boy valizlerin diğer valiz boyutlarına göre bazı avantajları vardır. Kabin boy valizleri taşımak kolaydır. Kabin boy valizler, kaybolma riski taşımazlar. Uçak firmaları valizlerin korunması konusunda güvence vermiş olsa bile kaybolmamasının %100 garantisi yoktur. Kabin valizleri yanınızda taşıyacağınız için beklemekle uğraşmak zorunda da kalmazsınız üstelik. Kabin boy valizlerin dezavantajı ise büyük boy valizler kadar eşya alma kapasitesi olmamasıdır ama valizinize daha fazla eşya sığdırabilmeniz için bazı yöntemler vardır. Valizinize nasıl daha fazla eşya sığdırabileceğinizi valize nasıl çok eşya sığdırabiliriz yazımızı okuyabilirsiniz.

Valizin Ağırlığı

Valiz seçiminde valizin boyutu kadar valizin ağırlığı da önem taşımaktadır. Valizler, size yol arkadaşı olacak tüm seyahatiniz boyunca size eşlik edecektir. Bu sebeple hantal bir valiz taşımaktansa kullanışlı, dayanıklı ve hafif bir valiz satın almak mantıklı bir seçim olacaktır.

Bazen valizin boyutu ile ağırlığı doğru orantılı olmayabilir. Valizin ağırlığı modelden modele değişmektedir. Bir modelin büyük boyu ile başka bir modelin orta boyu aynı ağırlığa sahip olabilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken olabildiğince hafif bir model seçmektir. Hafif valiz demek kalitesiz valiz demek değildir. Ağır bir valiz alırsam uzun süre kullanabilirim gibi bir düşünceniz varsa bu düşünceleri bir kenara bırakın.

Ağırlığı fazla olan valizlerin taşıma zorluğunun yanında başka bir dezavantajı da uçakla yapılan seyahatlerde kilo kısıtlamasıdır. Hafif bir valiz seçmek bu kısıtlamaya takılmanızı engeller.

Valizin Yapım Malzemesi

 Valizin yapım malzemesini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Dayanıklı bir valiz yapım malzemesi tercih ederseniz valizinizi uzun yıllar kullanabilirsiniz. Valizler sürekli satın aldığımız ürünler değildir. Kıyafet, ayakkabı veya çanta satın almaya benzemez. Bir valiz satın aldığımızda birçoğumuz ürünü uzun yıllar kullanmak isteriz. Valizler yıpranmadıkça, kırılmadıkça veya ihtiyaç duymadıkça satın aldığımız ürünler değildir. Bu sebeple uzun yıllar boyunca kullanacağınız valizlerde valizin yapım malzemesi oldukça önemlidir. Deri veya kumaş bir valiz satın alabileceğiniz gibi plastikten üretilmiş bir valiz de tercih edebilirsiniz. Tüm valiz materyallerinin bazı avantajları ve dezavantajları vardır.

Sert materyalde plastik valizlerin özelliklerini incelemekle başlayalım;

  • Plastik valiz kullanmak, kırılacak eşyalarınız için daha güvenli bir ortam sağlar. Eğer yeni bir ürün satın almayacaksanız, zaten bir valiziniz varsa o zaman da kırılacak eşyalarınızı, kıyafetlerinizin arasına yerleştirerek kırılmalarını önleyebilirsiniz.
  • Bu valizleri tercih etmek, kumaş valizlerde yaşanacak su geçirme problemlerini ortadan kaldırır.
  • Plastik valizlerin çok fazla renk ve model seçeneği vardır. Kumaş valizlerde renk seçenekleri daha kısıtlı olabilmektedir. Dilerseniz koyu ve klasik bir renk tercih edebilir dilerseniz de rengarenk, alışılmışın dışında renkte bir ürün satın alabilirsiniz.
  • Kumaş valizlere göre daha ağır yapıdadırlar fakat az önce de dediğimiz gibi plastik valizlerin çok fazla model seçeneği vardır. Beğendikleriniz arasında en hafif olanı seçerek bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Plastik valizler çizilmeye müsait yapıdadır. Eğer plastik bir valiz satın alacaksanız bu özelliğini de aklınızın bir köşesine yazın.

Kumaş valizlerin de plastik valizler gibi bazı avantaj ve dezavantajları vardır.

  • Kumaş valizler, plastik valizlere göre daha esnek yapıdadır. Esnek yapıları sayesinde içerisine daha fazla eşya sığdırmanız mümkündür.
  • Kumaş valizler, plastik valizler gibi su geçirmez değildir ama su geçirmez kumaş seçeneği vardır. Seçeceğiniz kumaş valizin su geçirmez kumaşa sahip olmasına dikkat edin.
  • Plastik valizlerin kırılma ve çizilme sorunu olduğu gibi kumaş valizlerin de yırtılma ihtimalleri vardır. Bu ihtimallere bakarak hangisini seçeceğinize karar verebilirsiniz.
  • Plastik valizlerin daha ağır olduğundan bahsetmiştik. Eğer hafiflik ilk şartınızsa kumaş valiz satın almak iyi bir tercih olacaktır.
  • Çok fazla renk ve model seçeneği bulunmamaktadır ama üzülmeyin ÇÇS’de kumaş valizler için de oldukça fazla renk seçeneği bulunmaktadır. Kumaş valiz modellerini incelemek isterseniz hemen tıklayın.

Valiz Tekerlekleri

Valizin Tekerlekleri

Valiz satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da valizin tekerlekleridir. Valizler aracılığıyla çok fazla eşya taşıdığımız için tekerleklerin taşıma kolaylığı sağlaması gerekir. 2 tekerlekli bir valiz tercih edebileceğiniz gibi 4 tekerlekli bir valiz de tercih edebilirsiniz. Bizim önerimiz 4 tekerlekten yana olacak çünkü 4 tekerlekli valizler 2 tekerlekli valizlere göre daha fazla hareket kabiliyetine sahiptir. Alacağınız valizin tekerlek sayısına dikkat etmeyi unutmayın!

Çekçek Kısmı

Çekcek kısmının önemi tartışılmaya kapalıdır! Ne kadar sağlam bir valiz almış olsanız da çekçek kısmı kalite değilse o valiz bir hiçtir. Çekçek kısmı sayesinde valizimizi bizimle beraber istediğimiz yere götürürüz. Bu çekçeklerin takılması ise hiç hoşlanmayacağınız bir şeydir. O çekçek ne zaman istersek o zaman açılabilmeli!

Çekçek kısmının sağlamlığı kadar boyutu da önemlidir. Normal olarak her insanın boy ölçüsü farklıdır ve çekçekler boya göre ayarlanamadığında valizi sürmek zorlaşır. Çekçeklerin uzayabilir ve boya göre ayarlanabilir olmasına dikkat edin!

Valizin Rengi

Şimdi aklınızda şöyle bir soru işareti belirmiş olabilir. Alacağım valizin rengine neden bu yazıyı okuyarak karar vereyim ki? Haklısınız.

Size sadece renk seçimi konusunda ufak bir tavsiyemiz olacak. İnsanların çoğu, valiz satın alırken koyu, klasik renkleri tercih eder. Uzun süre kullanacağınız valizin klasik renkte olması iyi bir tercih olacaktır ama bu kez de valizlerin karışma problemi ortaya çıkacaktır. Herkes kendi valizini tanısa da hava alanlarında renkli bir valizi tercih etmek daha kolaydır. Renkli valizlerin ayırt edilebilirlik avantajını da bir kenara not edin. Klasik renkteki valizlerinize renkli fularlar veya ayırt edilebilir bazı etiketler yapıştırmak da alternatif bir yöntemdir. İşte bu da size son tavsiyemiz. Şimdi sıra valizinizi seçmeye geldi, bol şans!

Farklı boylarda, renklerde ve modellerdeki valiz modellerimizi incelemek için seyahat çantası modellerimizi inceleyin.

Sizler için yeni bir valiz satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli özellikleri derledik. Sizler bu özelliklere dikkat ediyor musunuz? Sizce hangi özellik daha önemli? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. Seyahat, valiz hatta modaya dair daha fazla bilgi edinmek için diğer yazılarımıza ve gelecek yazılarımıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu