Alışveriş & ModaSeyahat & Tatil

Çanta Temizliği Nasıl Yapılır?

Birçoğumuz günlük hayatımızda çanta kullanma gerekliliği duyarız. Çantalarımızı bizimle beraber her yere götürür, onları bazen farklı maceralara sürükleriz. Aslında çantalarımız günlük planlarımıza ayak uydurmak zorunda olan, sürekli  yanımızda gezen nesnelerdir. Her yere bizimle gelen çantalarımızın bakımına ve temizliğine dikkat ediyor muyuz peki ? Eğer çantalarınızı nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Çantaların Üzerindeki Lekeler Nasıl Çıkarılır ?

Çantalarınızı temizlemek için birçok yöntem vardır. Bazı zamanlarda detaylı bir temizlik yapmak isteyebilir bazı zamanlarda ise çantalar üzerindeki küçük lekeleri çıkartmak isteyebilirsiniz. Eğer birden çok çantaya sahip biri iseniz ve bazı çantalarınızı çık sıklıkla kullanmıyorsanız çantalarınız özellikle açık raflarda ve dolaplarda durdukça tozlanır. o zaman yapmanız gereken şey açıkta duran bu çantalarınızı haftada bir olmak üzere bir bezle silmektir. Bu aşamada bir mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Sadece çantanın üzerindeki tozları almak istiyorsanız bezinizi kuru bir şekilde kullanabilirsiniz fakat çantanın üzerinde minik lekeler olduğun farkettiyseniz ılık bir su ve çok fazla katkı maddesi içermeyen bir sabun işinizi görecektir. Sabun kullanımını abartmamakta fayda var. Ilık suyunuzun içerisine damlattığınız birkaç damla sabun yeterlidir. Sonrasında mikrofiber bez yardımıyla çantanızdaki küçük lekelerden kurtulabilirsiniz. Çantanızı ılık suyla temizledikten sonra çantanın yüzeyini kuru bir bezle silmeyi unutmamak gerekir.

Eğer çantanızdaki lekeler küçük değilse o zaman ne yapmalısınız ? Gelelim bu soruya. Aslında ilk yapılması gereken her lekede olduğu gibi lekeyi farkeder farketmez temizlemektir. Çünkü zaman geçtikçe dökülen ya da bulaşan şey derine işler ve çıkması zorlaşır, çıkarken de etrafa yayılmaya sebep olabilir.

Çantadaki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır ?

Eğer çantana bir mürekkep damladıysa veya günlük hayatta sık karşılaştığımız kalemlerin çantayı çizmesi sorunuyla karşılaştıysanız sizinle bazı çözüm önerileri paylaşacağız. Mürekkebin bulaştığı yüzeye göre temizliği de değişmektedir. O yüzden bu yazıda olabildiğince tüm çanta tiplerine göre mürekkep lekesi temizliğinden bahsedeceğiz.

Çantalarınıza bulaşan mürekkep, oldukça kötü bir görüntüye sebebiyet verir. O çok sevdiğiniz çantayı kurtarmak için farklı çözüm yolları arıyorsanız birkaç malzemeye veya bunlardan birine ihtiyacınız var. Bu malzemeler evde kolaylıkla bulabileceğiniz türden.

Limon kolonyası ile çantadaki mürekkep lekesini çıkartmak oldukça kolay bir yöntem. Limon kolonyası aşırı kullanılmadığı sürece çantaya zarar vermez. Bir bezin üstüne kolonyayı dökerek çantanızın üzerindeki mürekkep lekesini çıkartabilirsiniz. Eğer bez yerine pamuk kullanırsanız kolonya, etkisini daha fazla gösterecektir.

Mürekkep temizliğinde işe yarayan diğer bir madde ise sirkedir. Kullandığınız sirkenin doğal içerikli olup olmadığına bakmakta fayda vardır. Bilindiği üzere doğal sirkeler evin farklı köşelerinde temizlik ürünü olarak da kullanılabilmektedir. Bu sebeple sirke eşyalara zarar vermez. Yoğun olmamak şartı ile çantanızdaki mürekkebi çıkarırken sirke kullanabilirsiniz. Peki nasıl ? Aynen limon kolonyasında olduğu gibi sikeyi pamuk veya bir bezin üzerine dökün ve çantanızı silin. İşte bu kadar basit.

Son olarak asetondan bahsedeceğiz. Aseton her evde bulunmayabilir buna alternatif olarak alkol de kullanabilirsiniz. Eğer ikisi de yoksa başta saydığımız iki maddeden birini uygulamanız yeterli olacaktır. Biz alternatif ürün sunmak adına Asetondan da bahsedeceğiz. Aseton ile çantanızın üzerindeki mürekkebi çıkartmak istiyorsanız tırtıklı yüzeye sahip bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Asetonu beze dökün ve lekeye uygulayın.

Çantadaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır ?

Çantanıza yağ lekesi bulaştıysa sakin olun ve birazdan vereceğimiz önerileri dikkatlice uygulayın.  Bir yerlere yağ döküldüğünde veya bulaştığında hiç çıkamayacağını düşünüp panikleriz. Özellikle de bu leke çantamızda ise makinaya atma şansımız pek olmadığı için temizlemenin zor olduğunu düşünürüz. Ama bu yöntemler ile yağ lekelerinden kurtulmak oldukça kolay. Çantanıza bulaşan yağ lekelerini temizlemek için birçok farklı yöntem ve malzeme bulunmaktadır. Biz, sizler için en etkili 2 yöntemden bahsedeceğiz.

İlk malzememiz bebek pudrası. Bebek pudrası ile çantanızın üzerindeki yağ lekesini kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken biraz bebek pudrasını yağ lekesinin üzerinde dökmek ve sadece beklemektir. Bir süre sonra pudra, çantadaki yağı edecektir. Sonrasında sonrasında bebek pudrasını kuru bir bezle silebilirsiniz.

İkinci malzeme karbonat. Karbonat da pudra ile aynı işlevi görmektedir. Yağ çekici özelliği bulunmaktadır. Aynen bebek pudrasında olduğu gibi karbonatı yağ lekesinin üzerine dökün bir süre bekleyin. Karbonat yağı çektikten sonra karbonatı temiz bir kuru bezle silin. İşte çantanız temizlendi.

Çantalarınızdaki lekelerden kurtulmak için spesifik öneriler sunduktan sonra farklı materyallerden çantaların nasıl temizlendiğine de değinmek istiyoruz.

Deri Çantalar Nasıl Temizlenir ?

Deri çantalar hem kadınlar hem de erkekler tarafından oldukça sık kullanılmaktadır. Deri çantalar genellikle diğer çantalara göre daha kaliteli ve daha dayanıklı olmaktadır. Deri çantalar kolaylıkla gündelik hayata adapte edilebilmektedir, kullanımı kolaydır ve birçok modeli vardır. Sırt çantası, bel çantası, omuz çantası, bilgisayar çantası hatta seyahat çantasında bile suni deriler kullanılmaktadır.

Kaliteli bir deri çanta ile uzun yıllar geçirebilirsiniz. Özellikle son yıllarda evrak ve laptop çantalarında deri kullanımı oldukça yaygındır. Deri çantalar kombine bir anda farklı bir hava katabilmektedirler. Eğer deri bir laptop çantası veya deri evrak çantası alıp uzun yıllar boyu kullanmak istiyorsanız https://www.ccscanta.com.tr/laptop-ve-evrak-cantasi linki üzerinden evrak ve laptop çantası modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Deri Çanta Nasıl Temizlenir?

Kaliteli bir çantaya sahip olduktan sonra o çantanın temizliğini de ihmal etmemek gerekir. Böylece çantanız kolay kolay eskimez. Peki deri çantaları nasıl temizleyebiliriz ? Deri çantalar için özel olarak üretilen bakım ürünlerini kullanmak da bir tercihtir ama biz ekstra bir ürün almak istemeyen okurlarımız için evde uygulayabileceğiniz yöntemleri sıraladık.

Deri çanta temizliğinde kullanılan yöntemlerden en bilineni çantayı ılık bir suyla temizlemektir. Sabunlu ılık bir su hazırladıktan sonra temiz bir bez yardımıyla çantanızı temizleyebilirsiniz. Islak bezle temizlediğiniz yüzeyi sonrasında kuru bir bezle temizlemeyi unutmayın.

Her evde bulunan bakım kremleri ile deri çantanızın bakımını yapabileceğinizi biliyor muydunuz ? Eğer bu bilgiyi yeni öğrendiyseniz mutlaka denemelisiniz. Deri çanta temizliğinde kullanılan bakım kremlerinden en etkilisi vazelindir. Bir miktar vazelini elinize alıp çantanızın üzerinde dağıtın. Her şeyin aşırısı fazladır o yüzden vazelini ince bir tabaka halinde sürmenin faydası vardır. Vazelini ince bir tabaka halinde çantanıza sürün ve çantanızda dairesel hareketler yapın. Böylece çantanın üzerindeki kirler çantayla yavaş yavaş vedalaşmaya başlayacaklar. Sonrasında temiz bir bez ile fazla vazelini ve çantadan ayrılan kirleri temizleyin. İşte size tertemiz ve parlak bir çanta !

Deri çanta temizliğine ek olarak deri çanta bakımına dair önemli bir bilgi paylaşmak isteriz. Deri çantalarınızı mutlaka ısıtıcılardan uzak tutun. Çantanızı kalorifer gibi ısıtıcıların yanına veya üzerine koymak çantanızın orjinal yapısını bozar ve kuruyarak formunun zedelenmesine ve dökülmesine sebebiyet verir.

Süet Çantalar Nasıl Temizlenir ?

Süetlerin hayatımızda birçok kullanım alanı vardır. Koltuklarda, ayakkabılarda, kıyafetlerde ve hatta çantalarda bile süet kullanılmaktadır. Süetin kendine has bir dokusu vardır ve kirlenmeye çok müsait yapıdadırlar. Bu sebeple süet çantaların nasıl temizlendiğini, nasıl temizlenmesi gerektiğini sizlerle paylaşacağız.

Süet çantaları temizleme yöntemlerinden ilki fırçalama yöntemidir. Çantanızın üzerine yapışan kirleri yumuşak süet fırçası ile temizleyebilirsiniz. Böylece çantanız hem zarar görmemiş olur hem de kolayca lekelerinden arınır. Eğer bunun için özel bir fırçanız yoksa yine yumuşak kıllı bir diş fırçası ile çantanızı temizleyebilirsiniz.

Süet çantaların temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem ise buhar yöntemidir. Eğer fırçalama işlemi işe yaramazsa yani çantanızda daha inatçi bir leke varsa bu yöntemi kullanabilirsiniz. Çantanızı kaynar bir suyun üzerine tutun. Çantayı suya çok yaklaştırmamaya dikkat edin ve çok uzun süre beklemeyin. Uzun süre beklemek çantanın ıslanmasına sebebiyet verir.

Eğer süet çantanızın üzerinde bir yağ lekesi varsa yukarıda saydığımız çantanın üzerindeki yağ çıkarma yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Süet çantalarınızı temizlemek için onları çamaşır makinesine atmak oldukça yanlıştır. Süet çantalarınızı yukarıda saydığımız adımlara göre temizlemelisiniz. Makineye atmak çantanın formusunu ve kendine has dokusunu bozar ve lekeden daha kötü görüntüler ortaya çıkabilir.

Beyaz Çantalar Nasıl Temizlenir ?

Beyaz çantalar yılın her mevsiminde sıkça kullanılmaktadır. Birkaç sene öncesine baktığımızda genellikle bahar aylarında kullanılırken son 2 yıldır kış aylarında beyaz giyinmenin popülerleşmesi ile beraber beyaz çanta kullanımı da artmıştır. Açık renk çantalar koyu renk çantalara göre kiri daha çok belli ettikleri için beyaz çantaların nasıl temizlendiği de önem taşımaktadır. Şimdi sizinle beyaz çantaların nasıl temizlenmesi gerektiğine dair birkaç öneri paylaşacağız.

Eğer temizlemek istediğiniz beyaz çanta kumaş ise o zaman en doğru temizleme yöntemi çantayı ıslak bir bezle silmektir. Çanta deri veya süetten oluşuyorsa o zaman yukarıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

Beyaz çantaların en büyük problemlerinden birisi ise beyaz kıyafetlerde de olduğu gibi durdukça sararmasıdır. Bunun için en etkili çözüm doğal yollarla çantayı temizlemektir. Zeytinyağı ve elma sirkesini birleştirerek evde bir karışım elde ederek bu karışımı çantanızın üzerine sıkabilirsiniz. Böylece çantanızın üzerinde oluşan sarı lekelerden kurtulabilirsiniz.

Moda ve yaşam, gezi ve seyahat hakkında daha fazla bilgi öğrenmek isterseniz diğer yazılarımıza ve gelecek yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Bu yöntemleri uygularsanız ve bizimle paylaşmak isterseniz https://www.instagram.com/ccscantaonline/?hl=tr adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu